Uutiset

Tammikuun kuulumisia

Kallan Purjehtijat ry:n hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin Tapion Tuvalla tiistaina 17.1.2023. Syyskokouksessa seuraavaksi toimintakaudeksi valittu hallitus kokoontui nyt ensimmäistä kertaa tarkastelemaan tulevan kauden toimintoja.
Hallituksen puheenjohtajana toimii seurakonkari Markku Ojala. Myös muut hallituksen jäsenet ovat kaikki pitkän linjan seuratoimijoita ja "merikarhuja"; varakommodoriksi valittiin Matti Sydänmetsä ja rahastonhoitajaksi Sakari Kärjä. Muita hallituksen jäseniä ovat Juha Santaholma, Severi Rahkola, Oskari Pääkkönen ja Sanna Päivärinta, joka toimii myös seuran sihteerinä.  

Alkanut toimintavuosi on lähtenyt käyntiin mukavasti. Tammikuu käytetään toimintojen aktivoimiseen mm. jäsenviestinnän merkeissä.
Helmikuun aikana Vaahtopää-lehden toimituskunta laittaa hihat heilumaan ja tuottaa seuralehteen sisällön. Mikäli sinulla on hyvä juttuvinkki lehdessä julkaistavaksi, pistä viestiä osoitteeseen kapu@kapu.fi! Lehti julkaistaan vapun tienoilla.
Vaahtopää-lehden tuotoilla tuetaan seuran alueellista juniorityötä.

Maaliskuussa onkin aika ihastella jälleen talvista kisatunnelmaa, kun purjekelkat, siivet ja leijat kilpailevat Hiekkasärkkäin edustan merenjäällä Suomen mestaruudesta. Kilpailun järjestää Rautio Sports, ja KaPun aktiiviset talkoolaiset avustavat kilpailutapahtuman toteuttamisessa.

Keväälle hallitus intoutui pohtimaan kaikille avointa tapahtumaa, jossa tarjottaisiin tietoa kaikille veneilystä kiinnostuneille mm. veneiden kunnostuksesta kesäkäyttöön ja eri huoltotoimenpiteistä sekä erilaisista harrastusmahdollisuuksista. Seurahan ei suinkaan ole vain purjehdusta varten, vaan meillä harrastetaan myös esimerkiksi moottoriveneilyä, RC-veneitä ja surflajeja!  
Kevään tiimellyksessä touhuillaan myös veneet vesille, valmistellaan tilat ja tarpeet kuntoon kesäkautta varten ja käynnistetään junioritoiminta. 

Kesäaika onkin sitten pyhitetty puhtaasti kaikelle meren äärellä tapahtuvalle tekemiselle. On junioreiden viikkoharjoituksia, lasten purjehduskoulua, purjehduksen kilpatapahtumia, surffausta, matkaveneilyä ja retkeilyä. 

Syksyn kääntyessä pikkuhiljaa kohti viileämpiä aikoja ryhdytään pikkuhiljaa paketoimaan kulunutta purjehduskautta ja tarkistelemaan suunnitelmia seuraavalle kaudelle. Seurassa odotellaankin, mitä Hiekkasärkkäin alueen Marina-hanke tuo tullessaan; Marina-alueen vahva kehittyminen tuo vesillä tapahtuvalle harrastustoiminnalle parhaimmillaan lisää kasvun mahdollisuuksia sekä oivan näkyvyyden.

Muistattehan Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman, eli Vene 23 Båt -messut! Yhteensä puolitoista viikkoa kestävät messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa kolmen vuoden tauon jälkeen10.-19.2.2023. Lisätietoa messuista löydät täältä.  

Jäsen, muista seurailla myös sähköpostiasi, jonne tipahtaa vielä tässä kuussa vuoden ensimmäinen jäsenviesti.

Hyvää alkanutta purjehdusvuotta 2023 kaikille!

Talvisurffauksen SM-kilpailut purjehdittiin kevyissä tuulissa

Talvisurffauksen avoimet SM-kilpailut, Perämeri Open 2022, purjehdittiin Kalajoen Hiekkasärkkäin edustalla merenjäällä lauantaina 12.3.2022. Kilpailuissa purjehti yhteensä 19 osallistujaa.

Kisa käytiin erittäin kevyessä kelissä, mutta siitä huolimatta leijaluokassa päästiin ajamaan kaikki 6 lähtöä. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä Kai Schöderin viedessä nimiinsä jokaisen lähdön voiton. Toisesta sijasta puolestaan käytiin tiukka kamppailu viimeiseen lähtöön asti. Lopulta Ville Peter voitti Anssi Pesosen, joka lunasti tuoksinnassa itselleen kolmannen sijan.

Purjekelkkojen kilpailulähtöjä dominoi kansainvälistäkin menestystä niittänyt konkari Juha Mannermaa, joka voitti jokaisen neljästä ajetusta lähdöstä. Myös toisen sijan vei niin ikään pitkään klpapurjehtinut Antti Riihimäki, joka nappasi kaikista lähdöistä itselleen toisen sijan. Kolmanneksi nousi upeasti viimeisen lähdön onnistumisella nuorempaa sukupolvea edustava purjehtija Jose Juola.

Myös siipiluokan kilpailu oli konkareiden mittelöä. Siiville tuuli oli hieman liian heikko, mutta lopulta yksi lähtö päästiin purjehtimaan, ja SM-mitalit saatiin jakoon. Voittajaksi purjehti Reima Salo, toiselle sijalle taituroi Heimo Hänninen, ja kolmannen sijan vei Rainer Salo. Naisia siipiluokassa edusti hienolla purjehduksella Saila Pajari.

Yhteensä kisoissa kilpaili 19 osallistujaa.

Visit Kalajoen kuvaama upea video tapahtumasta löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=wL0wztgdBw8 

Purjekelkat, 2 purjehdittua lähtöä
1. Juha Mannermaa, pisteet 1,4
2. Antti Riihimäki, pisteet 4
3. Jose Juola, pisteet 8
Leijat suksilla, 6 purjehdittua lähtöä
1. Kai Schröder, pisteet 2,8
2. Ville Petter, pisteet 8
3. Anssi Pesonen, pisteet 10
Leijat lumilaudalla, 4 purjehdittua lähtöä
1. Mauri Haapamäki
Siivet, 1 purjehdittu lähtö
1. Reima Salo, pisteet 0,7
2. Heimo Hänninen, pisteet 2
3. Rainer Salo, pisteet 3
Siivet, naiset, 1 purjehdittu lähtö
1. Saila Pajari

Tapahtuman järjesti Kallan Purjehtijat ry. Järjestäjä kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita toimitsijoita sekä tukijoitaan Visit Kalajoki, Hotelli Rantakalla ja Rautio Sports!