Syysmakkarasta tuli Match Racing-kisa

Kaksi venekuntaa starttasi Kallan Purjehtijoiden FinRating-tasoituksin purjehdittuun ratakilpailuun Hiekkasärkkien edustalle. Paremman tuuliennusteen vuoksi kilpailulautakunta siirsi kilpailun sunnuntaille. Silloinkin lauhkea koillisesta etelän suuntaan kiertynyt maatuuli puhkui oikullisesti ja kilpailijoita piinaavasti vain 2-4 ms.

Kari Isopahkala ehti viime hetkellä FinnExpress 83 Fiona X:n matkaan ja istutettiin perämiehen paikalle. Lasse Kärjä puolestaan oli Targa 96 Saputen ruorissa veneiden hivuttautuessa lähtölinjalle. Fiona X  otti liki nappilähdön ja ehti ylämerkille ennen Saputea. Fiona X lisäsi avotuuliosuudella  spinaakkerin vauhdittamana etumatkaansa. Seuraavan kierroksen ylämerkillä Fiona X:n spinnumanööverit takkusivat, mutta  veneen etumatka riitti ensimmäisen purjehduksen voittoon. 

Toisen purjehduksen startti oli tasaisempi ja tiukempi. Sapute oli ylämerkillä  aivan Fiona X:n vanavedessä ja kun Fionan spinaakkerin nosto meni vielä edellistäkin kertaa heikommin, pääsi Sapute livahtamaan ohi ollen alamerkillä johdossa.  Fiona X:n viimeinen luoviosuus onnistui kuitenkin Saputea paremmin ja se oli ylämerkillä ensimmäisenä.  Tuuli oli kääntynyt  niin paljon, että makkararadan myötätuuliosuus  maalilinjalle ajettiin slöörituulessa. Siinä Fiona X:n pallopurje nipin napin pysyi vedossa, sen tullessa ensimmäisenä maaliin. Saputen saaman tasoitushyvityksen jälkeen toinen purjehdus päättyi veneiden tasatulokseen.

 Fiona X selvisi tuloslaskennan jälkeen niukasti kilpailun voittajaksi.  Ensimmäisen ja toisen purjehduksen tasoitettu yhteisaika oli  vain 46 s sen eduksi.

Kallan Kierron  ja Syysmakkaran voittajana Fiona X  vei myös v. 2023 KaPu:n FinRating mestaruuden Saputen tullessa toiseksi, Markku Ojalan Charisman sijoittuessa  kolmanneksi ja Raimo Rahjan Kristinan neljänneksi.