Kallan Kierto 2021

Kallan kierto 7.8.2021 loistosäässä

Tuuli henkäili reippaasti itäkoillisen kantilta, jolloin se ei  ehtinyt lähtöalueella paljon aalokkoa nostamaan. Aurinko paistoi ja oli lämmintä. Loistava purjehdussää.

Kilpailulautakunta oli  hyvissä ajoin lähtölinjalla, joka oli todella reilu kahdelle kisaveneelle. Yhtään vierailevaa kisakumppania ei nytkään saatu tulemaan  Konikarvon uuteen upeaan laituriin kotiseuran veteraanipurjehtijoita haastamaan.  Yhden käden sormin senkin potentiaalin olisi nyt voinut laskea. Rannalle telakoitujen parempia seilausvuosia odottavien pursien  joukko oli nyt suurempi kuin koskaan.

Antti Kaivosojan ohjaama Finexpress Fiona X otti nappistartin. Hyvä oli myös Lasse Kärjän kipparoiman Targa 96, Saputen lähtö. Tällä kertaa  kierrettiin vain Maakalla, mutta menomatkalla piti vielä kierrellä  kaikki välillä olevat seitsemän  kääntömerkkiä. Siihen sisältyi löysää ja tiukkaa luovia, slööriä ja täysmyötäistäkin.

Fiona X :n johdolla purjehdittiin Maakallan taakse Kolalahden seutuville, jossa Sapute parantuneen venevauhtinsa  ja tarkemman reittivalintansa ansiosta sen tavoitti.  Pitkän tiukan luovin Maakallan takaa Rahjan syväsataman edustalle maaliin voitti Sapute.  Kilpailulautakunnan (Sanna Päivärinta, Jarmo Ainali ja Veli Kärjä) ei tarvinnut kauaa odotella seuraavaa. Fiona X tuli maaliin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, häviten lopulta kilpailun FinRating tasoituksen jälkeen 34 sekunnilla. Voittajan purjehdusaika oli 4 h 27 min ja 36 s.

Voittajaveneessä purjehtivat kippari Lasse Kärjän lisäksi veneen omistaja Sulo Siermala, Juha Petrelius ja Teuvo Santaholma. Fiona X:n gastina toimi Ilpo Nenonen.